PGD Zavratec

459106 399896643353932 1417104532 o 

PGD Zavratec pokriva približno 6 km2 površine v KS Zavratec (Zavratec in Potok), od tega je približno 4 km2 gozdnih površin. Teritorij sega od Veharš na jugu, do Matjaževih kamer na severu, na vzhodni in zahodni strani pa do potokov Jakopnik in Črna. Vas Zavratec leži na 720 m nadmorske višine, najvišja točka v KS pa je 865 m. V KS Zavratec živi približno 150 prebivalcev. Društvo spada glede na površino in število prebivalcev v I. kategorijo gasilskih društev.

Društvo PGD Zavratec, ki se je razvilo iz desetine, ustanovljene leta 1983, priključene Prostovoljnemu gasilskemu društvu Godovič, se je v teh letih dobro opremilo s sodobno opremo za posredovanje pri požarih ter naravnih nesrečah. Največja pridobitev pa je bila prevzem novega vozila GVV-1 leta 2012, s katerim je društvo doživelo velik preskok v opremljenosti.

Društvo danes šteje 87 članov, od tega je 36 pripravnikov, mladincev in pionirjev, ki nas pod budnim očesom mentorjev že nekaj let razveseljujejo z dobrimi rezultati na različnih tekmovanjih v gasilsko-športnih disciplinah. Vsi pripravniki, mladinci in pionirji pa se počasi vključujejo tudi v delo operativnih gasilcev.

Osnovno načelo operativnih gasilcev je pomoč sočloveku ob požaru in drugih naravnih nesrečah, kot tudi sodelovanje pri drugih bolj prijetnih aktivnostih v kraju. Zato društvo v zadnjih letih stremi k temu, da so člani in članice čim bolj strokovno usposobljeni. Udeležujemo se raznovrstnih tečajev, za katere smo upravičeni s strani Gasilske zveze Slovenije. Poleg tega pa imamo tudi redne mesečne vaje v samem društvu.

Povezava do galerije.

Več na facebook-u.

O Zavratcu

KS Zavratec zajema naslednji naselji: Potok in Zavratec in leži  na nadmorski višini okrog 720 metrov. Z Zavratca se nudijo širni razgledi čez predalpsko hribovje (Blegoš) vse do Triglava, Karavank in Kamniških Alp. Na Južno stran se vzpenja hribovje Mravljiše (865 m), razvodnica med Jadranskim in Črnim morjem.

Iskanje

Hitri kontakt

KS Zavratec

Zavratec 2

1373 Rovte